A budaiak egészsége | Fürjes Balázs – Budai Kérdések

A budaiak egészsége

Nincs fontosabb, mint az egészségünk – és ezt a járvány lecsengésével sem szabad elfelejtenünk. 2021-ben nagyot léptünk előre: január elsején lépett életbe minden idők egyik legnagyobb orvosi és számos egészségügyi dolgozó béremelése, és ezzel egyidőben megteremtődött a hálapénzmentes, színvonalas orvosi szakmai munka lehetősége. A budai egészségügyi ellátás is fejlődött: az elmúlt években a hegyvidéki választókerület valamennyi körzeti orvosi rendelője megújult.

Fontos, hogy tudjuk, mit gondolnak a budaiak legfontosabb egészségügyi intézményükről és a járvány elleni védekezésről.
Mondja el Ön is véleményét!

A Szent János Kórház
és Kútvölgyi Klinikai tömb

A régi Kútvölgyi klinikai tömbjének homlokzati és energetikai felújítása már elkezdődött. Régi adósság a Szent János Kórház és a ma már a János Kórházhoz tartozó Kútvölgyi tömb teljes rendbetétele és megújítása. A cél világos: a budaiak hatékony, gyors és színvonalas egészségügyi ellátása.

Védelem, megelőzés 

Az oltással legyőzzük a járványt, de továbbra sem lehetünk elővigyázatlanok. Az elmúlt évben új szabályokat kellett megtanulnunk, sokkal jobban kell vigyáznunk magunkra és egymásra. A hosszú távú, tudatos és jól tervezett védekezéshez át kell gondolnunk pár fontos dolgot, hiszen védekezni csak közösen lehet! Kérdőívünkben a COVID elleni védőoltásról is kérdezzük Önt.