Buda zöldje | Fürjes Balázs – Budai Kérdések

Buda zöldje

A zöldebb város nem csak jelszó: az elmúlt évtizedben számos fontos zöldfejlesztés valósult meg a II. és XII. kerületben. Jelentős önkormányzati és állami forrásokból évek óta folyik a Normafa rendbetétele és fejlesztése, megújult a Millenáris Park, a Széllkapuval pedig tovább bővült a budai zöld kínálat. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közparkja mindenki számára nyitva áll, és teljesen megújult a Gül Baba türbéje és környezete is.

Ön mit gondol, hogyan tovább?

Zöldünk megóvása

Buda legrégebbi közparkja, a Városmajor az elmúlt évszázadok során egyre kisebb lett. Ön is úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy megújuljon, és visszakapja elvesztett zöldfelületei egy részét? Tervezzük közösen a Majort!

Nyugodt, zöld Buda, ahol jó élni

Buda vonzó hely, sokan szeretnének itt lakni. Új otthonokra természetesen mindig szükség lesz, de nem mindegy, hogyan épül Buda. Hogy őrizzük és fejlesszük zöldterületeinket, hogy óvjuk meg Budát a túlzott beépítéstől? Hogyan javítsuk a közlekedést? Milyen környezettudatos szolgáltatásokat vezessünk be vagy fejlesszünk tovább? Hogyan segítsük a kutyatartók és a nem kutyások együttélését? Szóljon bele Ön is!