Újraindítás, munka, jövedelem | Fürjes Balázs – Budai Kérdések

Újraindítás, munka, jövedelem

A koronavírus-járvány előtt a magyar gazdaság rekordokat ért el, azonban azóta nemcsak a magyar emberek, de a gazdaságunk is kemény harcot vív a járvánnyal. A járvány legyűrése után minden reményünk megvan arra, hogy hónapokon belül kilőhetnek a mutatók, és ami ennél sokkal fontosabb: a családok pénztárcája ismét gyarapodni fog. A kormány intézkedései a járvány kitörése óta elsősorban az gazdaság újraindítását és növekedését célozzák.

Kevesebb adó, több pénz a családoknál és a vállalkozásoknál, valamint a nyugdíjak értékének emelése – Ön helyesnek tartja ezt az irányt vagy más utat választana?

Csökkentek az adóterhek, az első házasoknak adókedvezmény jár, és 2022-től a 25 éven aluliak személyi jövedelemadója 0% lesz! A lakásépítés áfájának 5%-ra csökkentése segít az álmok megvalósításában, a gyermeket nevelő és gyermeket váró családok pedig 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást vehetnek fel lakásfelújításra.

A vállalkozások támogatása nélkül nincs újraindítás! A bajba jutott vállalkozások terheiből ezért jelentős részt vesz át az állam. 1%-ra csökkent az iparűzési adó, a legkisebb vállalkozások pedig 10 millió forint kamatmentes hitelt vehetnek fel, 3 éves moratóriummal.

A 13. havi nyugdíj négy lépcsőben visszaépül. A kormány vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét, ezért mindig a tervezett infláció mértékével emeli a nyugdíjakat.